Talent per estetica e dimensiun, dun per crear ambient, in spiert avert per persistenza e maun artistic: quai èn insaquantas fassettas caracteristicas per descriver l’architect Linard Andri oriund da Müstair. El è naschì il matg 1971 a Müstair ed ha frequentà la scola populara en ses vitg nativ e fatg l'emprendissadi da dissegnader da construcziun auta a Guarda.
Cuschinar cun Andreas Caminada fiss ina bella experientscha.
Suenter la recruta avess el gugent fatg studis a Turitg – ma il destin ha vulì auter. El ha survegnì interessantas plazzas en Val Müstair ed è restà fitgà en sia patria. Suenter insaquants onns experientscha en il biro d’architectura «la Chasa» a Müstair ha el fundà il 2019 sia interpresa d’architectura Modunita.
En cuschina vala la regla: Jau cuschin e mia dunna lava giu la vaschella.
Linard Andri e sia dunna Irene Theus abitan dentant a Favugn, uschia pendulescha el tranter Favugn e Müstair. Sia professiun è passiun. Recreaziun ed energia chatta Linard Andri en la pictura artistica, ma er en cuschina.
Daventar cuschinunz fiss stà ina opziun. Ma jau am mia professiun d'architect.
Il zercladur ans raquinta Linard Andri davart l’amur per il product, davart ses iert nua ch'el cultivescha cun sia sira Anna Theus passa 20 sorts fritgs e verduras. Plinavant filosofescha el davart l’estetica culinarica e cun tge corifea da gourmet ch'el giess gugent en cuschina.
Creaziuns culinaricas da Linard Andri
-
Bild 1 von 17. Linard Andri. è protagonist da «nossa cuschina» durant il mais da zercladur. Bildquelle: RTR, Gaby Degonda.
-
Bild 2 von 17. Crear bels plats en ina bella sfida per Linard Andri. Salata da salmun cun avocado – prespisa. Bildquelle: Linard Andri.
-
Bild 3 von 17. Urtais per far capuns. En l'iert da famiglia en ils urtais essenzial. Bildquelle: RTR, Gaby Degonda.
-
Bild 4 von 17. Pizza cun fieu. Peperoncini da l'iert sin la pizza. Quai è musica! Bildquelle: Linard Andri.
-
Bild 5 von 17. Ervas aromaticas per dar accents en cuschina. Ils peperoncinis na dastgan betg mancar. Bildquelle: RTR, Gaby Degonda.
-
Bild 6 von 17. Costins d'agnè: Creaziun da Linard Andri. Cuschinar sin il gril è daventà ina passiun fitg creativa. Bildquelle: Linard Andri.
-
Bild 7 von 17. Pusada che croda en egl. Per giasts spezials – pusada speziala. In «gag» che chaschuna per accents. Bildquelle: RTR, Gaby Degonda.
-
Bild 8 von 17. Cardifiol gratinà cun pancetta. Cardifiol en in mantè da panzetta. Sexy e gustus! Bildquelle: Linard Andri.
-
Bild 9 von 17. Risot da rischcotschna . cun feta e schambun criv. Bildquelle: Linard Andri.
-
Bild 10 von 17. Linard Andri è superbi da ses apricoser. I dat in bun onn da racolta d'apricosas. Bildquelle: RTR, Gaby Degonda.
-
Bild 11 von 17. Risot cun bulieus frestgs e tschagula da primavaira. Cuschinar cun sentiment – quai vegn bun! Bildquelle: Linard Andri.
-
Bild 12 von 17. Planta d'artischocca. Bildquelle: RTR, Gaby Degonda.
-
Bild 13 von 17. Linard Andri, architect da professiun e cuschinunz da hobi. Bildquelle: RTR, Gaby Degonda.
-
Bild 14 von 17. Ervas aromaticas avant chasa:. Melissa da citrona, erva tschurra per capuns e bleras autras ervas na dastgan betg mancar. Bildquelle: RTR, Gaby Degonda.
-
Bild 15 von 17. Bresaola cun burrata en mantè da primavaira. Bildquelle: Linard Andri.
-
Bild 16 von 17. Burger cun charn da coier sdrappada tenor Linard. Bildquelle: Linard Andri.
-
Bild 17 von 17. Il «Green Egg» per pizza sco en Italia. Bildquelle: Linard Andri.