Cun la pensiun prendan ils blers pli pacific – betg Fumia Coray da Sent che ha uss 65 onns. La stad avant dus onns ha ella avert ina pitschna ustaria en il pierten da sia chasa paterna. En «La Scuetta» cuschina ella surtut spezialitads da l'Engiadina Bassa tenor recepts da sia mamma, da la nona, da vischinas u amias.
Il plain in pigna da mia mamma è perfect.
-
Bild 1 von 11. Plain in pigna pront per l furnel. Bildquelle: RTR, Marionna Lombriser.
-
Bild 2 von 11. Il plain in pigna ord furnel. Bildquelle: RTR, Marionna Lombriser.
-
Bild 3 von 11. Pasta da strüzzels. Bildquelle: RTR, Marionna Lombriser.
-
Bild 4 von 11. Ils strüzzels en grass da cocos. Bildquelle: RTR, Marionna Lombriser.
-
Bild 5 von 11. Strüzzels cun zutger e chanella. Bildquelle: RTR, Marionna Lombriser.
-
Bild 6 von 11. Ils canedels da Fumia Coray. Bildquelle: RTR, Marionna Lombriser.
-
Bild 7 von 11. Ils canedels èn da coier bufatg. Bildquelle: RTR, Marionna Lombriser.
-
Bild 8 von 11. Ravieuls cun emplenida da tartuffels. Bildquelle: RTR, Marionna Lombriser.
-
Bild 9 von 11. L'aua cun las spezarias per il vin chaud. Bildquelle: RTR, Marionna Lombriser.
-
Bild 10 von 11. Il vin per preparar il vin chaud. Bildquelle: RTR, Marionna Lombriser.
-
Bild 11 von 11. In bun magiel vin chaud. Bildquelle: RTR, Marionna Lombriser.
Da giuvna ha Fumia Coray emprendì conditra/confisiera ed è ida en Surselva a lavurar. Cun ses um Sepp e sia famiglia ha Fumia Coray abità passa 40 onns a Laax. En sia cuschina privata ha ella tut ils onns adina fatg turtas, pettas, confect u biscuits da Nadal sin empustaziun da hotels, privats, per nozzas u anniversaris. Fumia Coray è ina dunna spir energia. Ella ha manà sia fatschenta pitschna da nettegiar ed ha lavurà 22 onns en il bogn cuvert da Laax. En ses temp liber è Fumia Coray gugent sa messa en autras rollas ed è stada cun grond plaschair sin tribuna per las inscenaziuns da teater a Laax.
Sche jau pens vi da canedels, pens jau vida testadas.
Sent cun la chasa paterna è tut quels onns stà il lieu da vacanzas per la famiglia da Fumia Coray. Ella ha renovà la chasa durant blers onns cun la finamira da turnar a Sent per la pensiun. E per Fumia Coray èsi ì en vigur ses siemi da l'ustaria «La Scuetta». Ses um Sepp gida da far giu passa 100 kg tartuffels per il plain in pigna e da tagliar fin blers kilos charn setga per canedels.