«Gourmettas RTR» - Menu cumplet – scharmant e picant
Avant in onn avevan collavuraturs preparà quatter pasts principals en la seria «Gourmets RTR». Quest onn hai num: Gourmettas RTR! Quatter teams ans preparan in menu cumplet durant il mais da favrer. Aperitiv, avantpast, plat principal ed ina turta sco dessert.
Creativa, attractiva e plain surpraisas! Uschia è la cuschina dal mais da favrer tar RTR. Quatter teams da mintgamai duas collavuraturas da RTR preparan las mesemnas dal favrer in plat da deletg. A la fin dal mais è il menu «Gourmettas RTR» cumplet. Da l'apero sferic enfin in dessert romantic datti bleras e bellas surpraisas. Ils quatter teams da gourmettas che preparan delicatessas che laschan litgar la detta sa cumponan da Corina Schmed e Fabia Caduff, Andrina Caprez e Milena Bassin, Sara Hauschild e Martina Werro, Tamara Deflorin e Diana Jörg.
«Gourmettas RTR», adina la mesemna tranter las 9:30 e las 10:30 sin radio RTR.
Gourmettas RTR
Avrir la boxSerrar la box
Corina Schmed e Fabia Caduff
Andrina Caprez e Milena Bassin
Sara Hauschild e Martina Werro
Tamara Deflorin e Diana Jörg
audio
Gourmettas RTR Corina e Fabia – l'apero
19:12 min, ord Nossa cuschina dals 07.02.2024.
Maletg: RTR
laschar ir. Durada: 19 minutas 12 Secundas.
audio
Gourmettas RTR Andrina e Milena – il prepast
16:42 min, ord Nossa cuschina dals 14.02.2024.
Maletg: RTR
laschar ir. Durada: 16 minutas 42 Secundas.
audio
Gourmettas RTR Sara e Martina – il plat principal
22:10 min, ord Nossa cuschina dals 21.02.2024.
laschar ir. Durada: 22 minutas 10 Secundas.
audio
Gourmettas RTR – Tamara e Diana – il dessert
16:37 min, ord Nossa cuschina dals 28.02.2024.
Maletg: RTR
laschar ir. Durada: 16 minutas 37 Secundas.
audio
Il final davant la giuria
03:03 min, ord RTR Audio dals 05.03.2024.
Maletg: RTR
laschar ir. Durada: 3 minutas 3 Secundas.
Per ina giada han nossa gourmettas barattà cameras, microfons, laptops ed agendas per sa metter en scussal per la cuschina dal favrer cun Gaby Degonda. A la fin dal mais è il «menu gourmettas RTR» cumplet. Dal apero sferic enfin in dessert romantic datti bleras e bellas surpraisas.
Cun umor, anecdotas e blera amur per ils products procuran las gourmettas RTR per divertiment, odur e savur en la cuschina. Nus emprendain dentant er d'enconuscher novas fassettas da nossas collavuraturas.
Sco l'onn passà giogan redacturas e redacturs da novitads la giuria per reparter puncts e stailas da gourmet.
Il dessert cun Tamara e Diana
1 / 10
Legenda:
Gourmettas Diana e Tamara cun lur turta da festas. La turta da mandarinas po uss vegnir preschentada al giuror Orlando Cadonau.
RTR
2 / 10
Legenda:
Oranschas e mandarinas èn oz las reginas – ed ingredienza pricipla per la turta da mandarinas e oranschas.
RTR
3 / 10
Legenda:
In bun team: Tamara e Diana cun la maschina truschar. «Questa maschina è ina grondiusa gidantra, ma Diana n'è betg remplazzabla», di Tamara Deflorin.
RTR
4 / 10
Legenda:
Umor è ina impurtanta ingredienza en cuschina RTR. Tamara e Diana emprovan d'emplenir il satget da crema.
RTR
5 / 10
Legenda:
Mandarinas marinadas en Grandmarnier. Emplenida cun mascarpone, quagliada e fritgs marinads. Lavur sin il carussel da turtas.
RTR
6 / 10
Legenda:
La turta da mandarinas ed oranschas è pronta.
RTR
7 / 10
Legenda:
Resultat final: ina turta da siemi. Ina vaira ovra d'art che ha purtà il maximum dals puncts
RTR
8 / 10
Legenda:
Na fa questa turta betg vegnir l'aua en bucca?L'emprim toc turta è per Orlando, il giuror da «gourmettas il dessert».
RTR
9 / 10
Legenda:
Giuror Orlando traglischa pervia dal dessert da las gourmettas. Diesch puncts per il gust, diesch puncts per la preschentaziun. Bravo gourmettas!
RTR
10 / 10
Legenda:
In deletg per egl e palat. Qua ha insatgi gì quaidas! Il biscuit da nitscholas brassadas e zutger da channa è in bel cuntrast tar la crema
RTR
Plat principal cun Sara e Martina
1 / 8
Legenda:
Gourmettas Sara e Martina motivadas per cumenzar. Lur bel surrir e restà fin a la fin.
RTR
2 / 8
Legenda:
Tut pront per ina vaira cuschinada da gourmettas. Las ingredienzas per il past principal: Ragout da bov a la veglia e flettas da bramata.
RTR
3 / 8
Legenda:
Ragout a la veglia cun charn dal «Bain Bun» da la Val Müstair. Sco emprim ston ins brassar la charn avant che maschadar cun las verduras.
RTR
4 / 8
Legenda:
La Bramata è stada en furn ed è bella brina.
La pulenta è pronta per servir. Fasa finala per il plat principal. Sara e Martina en perfecziunistas.
RTR
5 / 8
Legenda:
Extra per Erwin, giuror da Gourmettas – la charta da menu. Sco en in tempel da gourmet: Martina creescha ina charta da menu. Dat quai ina staila dapli?
RTR
6 / 8
Legenda:
Giuror Erwin Caduff ha in nas fitg delicat. Tranter tut las ervas aromaticas ha el chattà il gust dal timian. El è plain cumpliments.
RTR
7 / 8
Legenda:
Ragout da bov e flettas da pulenta cun supplement. Sara e Martina preschentan lur ovra da gourmettas en la vaschella da la nona.
RTR
8 / 8
Legenda:
Sara Hauschild e Martina Werro
Sara Hauschild e Martina Werro: Las gourmettas ans han servì il plat principal.
RTR
Il prepast cun Andrina e Milena
1 / 10
Legenda:
Tut pront per in avantpast vegetarian: «Siemi asiat» ord la cuschina asiata e vietnamaisa.
RTR
2 / 10
Legenda:
Milena Bassin, redactura RTR: «Jau admir mia mamma che cuschina mintga di in menu. Per mai fiss quai ina sfida».
RTR
3 / 10
Legenda:
Andrina Caprez, redactura tar RTR, è vegetariana: «En mes temp liber fatsch jau gugent era autras chaussas, cuschinar è ina necessitad».
RTR
4 / 10
Legenda:
In cor per son Valentin? Andrina e Milena en creativas tar la preparaziun
RTR
5 / 10
Legenda:
Milena è ina perfecziunista. Per far «Dim-Sum» dovri in bun man.
RTR
6 / 10
Legenda:
Momos e Dim-Sum èn pronts per la chazzetta. Gourmettas Andrina e Milena èn stadas diligentas.
RTR
7 / 10
Legenda:
Milena ed Andrina pon uss empruvar ils «dumpling's». «Mmmmh... il gust è bun, la pasta po anc star in zic».
RTR
8 / 10
Legenda:
«In siemi asiat» vegn servì sco avantpast. «Dim-Sum» e «Momo» servids cun sosas dultschasch .
RT
9 / 10
Legenda:
Il giuror Alexi Baselgia è intgantà dal avantpast da las gourmettas.
RTR
10 / 10
Legenda:
Andrina Caprez e Milena Bassin, las gourmettas dal avantpast.
RTR
L'apéro cun Corina e Fabia
1 / 9
Legenda:
Las ingredienzas per in apero cun stil en prontas. Corina e Fabia han decidì da far apero per minimalistas e minimalists.
RTR
2 / 9
Legenda:
Chilli, ervas e coriander en las ingredienzas per drink e salata.
RTR
3 / 9
Legenda:
Corina e Fabia lavuran maun enta maun. Corina fa ina salata exosferica e Fabia fa in «shot» cun plasma.
RTR
4 / 9
Legenda:
Salata exosferica, ina creaziun da Corina Schmed. In festival da savur e da colur.
RTR
5 / 9
Legenda:
Corina e Fabia cun il giuror Orlando Cadonau. Ina saira gartegiada cun chilli, humor e bellas istorgias.
RTR
6 / 9
Legenda:
L'apero da gourmettas vegn servì. Gourmettas Corina e Fabia èn loschas da lur ovra culinarica.
RTR
7 / 9
Legenda:
In «shot» senza alcohol cun il num Plasma.
El cuntegn zutger, schentsch, sur da limetta, «Gin senza» e rosmarin.
RTR
8 / 9
Legenda:
In «shaker» per maschadar la bavranda magica.
Corina e Fabia en concentradas e lavuran maun en maun.
RTR
9 / 9
Legenda:
Il «shot» è pront per servir.
Elegant, raffinà e frestgentant. Uschia sa lascha gustar bain n drink senza alcohol.
RTR