In fondue gartegià!

Sch'il fondue na sa lia betg, n'èsi betg da sa desperar, mabain da truschar! E cun suc da citrona u maizena è il fondue spendrà.

Uss èsi puspè temp da fondue
Legenda da maletgs: Uss èsi puspè temp da fondue Keystone

Intgins daguts da citrona u in cup cun aua e maizena fan liar il fondue. Ed ina presa natron fa pli liger la spaisa da chaschiel tradiziunala svizra.

E co fissi cun far il fondue ina giada cun gervosa, vin da maila u vin cotschen? Era ingredienzas sco bulieus, sosa da tomata u ervas procuran per in nov gust dal fondue.

I vegn bavì savens in vinars per la digestiun, ma meglier fissi da mangiar in toc ananas. Questa cuntegn encim che promovan la digestiun.

E per evitar nauschas savurs pon ins stgaudar fava da café en ina padella. Il medem funcziuna era cun chanella u autras spezarias. Era in cup cun natron ni pulvra da levon neutraliseschan il fried.

Autur/a: Alice Bertogg