Ina situaziun enconuschenta a blers: Ins è en butia, dat in sguard sin la cedla da cumpra e là stat «chaschiel». Rivà davant la vitrina u la curuna da chaschiel n’è quella cumpra simpla tuttenina betg pli uschè simpla:
- Mozzarella u mozzarella di bufala?
- Chaschiel madirà a la natirala?
- E tge vul insumma dir madirà en folia, «foliengereift»?
- E lura, èsi pussaivel da vesair sche in chaschiel è bun?
RTR ha dumandà a trais che san dar resposta
A l'affineur Martin «Flo» Bienerth da la chascharia dad Andeer che fa en la chascharia ad Andeer talmain bun chaschiel, che schizunt il star-cuschinier Jamie Oliver riva tar el.
Pon ins mangiar la crusta dal chaschiel u na?
Han ils gourmets gugent chaschiel "gruusig"?
A Peter Mair che numna sia chascharia ina manufactura da chaschiel e furnescha davent da Tschlin, tuts che han il palat fin. Dals gourmets da San Murezzan fin ils clients dal Globus.
Spizza chaschiel?
Al cuschinier e vendider da spezialitads Georg Pichler che surviva grazia a ses maun per ils giavischs dals connoisseurs dapi bunamain 30 onns cun sia butia Gourmet-Serial en la citad veglia da Cuira.
Pertge ha il chaschiel gust da tschaler?
RR Actualitad dals 22.09.2016