En la gronda stanza, nua che la charn vegn elavurada èn mumentan sis dals tredesch mazlers vi da lavurar senza paus. Ils auters han liber. Davent dal tagliar si l’animal, fin elavurar la charn en pitschna tocca e vacumar ella, èn tuts fatschentads cun insatge.
Mumentan è gist anc il veterinari Urs Probst en la mazlaria e controllescha ils davos animals ch’èn vegnids remess l’emna passada. Pir cura ch’el ha dà la permissiun per l’animal ed els han taglià davent las parts betg bunas, dastgan ils mazlers lavurar vinavant cun l'animal selvadi.
La chatscha – blera lavur per tuts
Fin cura che la chatscha è a fin, vegn la mazlaria Schmed ad avair elavurà enturn 400 animals. Per in tschierv dovran sis mazlers circa ina ura temp. Quai munta, che tuts ston lavurar speditiv durant il temp da chatscha.
Savens na tanschi betg per in gentar ed insatgi sto adina esser qua a partir da las 6:30 fin las 21:30.
Venanzi Schmed manegia ch’ils giuvens mazlers sa legrian sin il temp da chatscha, perquai che lura marscha ina massa. E schegea che l’um da 52 onns è bain grat da l’emna pausa da chatscha, è el tuttina cuntent, cura che la chatscha è puspè a fin.
RR actualitad 11:00