En Svizra avran las 42 meglras destillarias da vinars lur portas per il public. Trais da questas destillarias èn en il Grischun. Il public po sagiar pliras sorts da vinars e products culinarics sco per exempel fondue da Whisky u liongias da trester. L’idea è da sensibilisar la glieud per questa tradiziun e cultura ritga.
Mintga regiun ha si'atgna puma e sias atgnas ervas ed uschia era vinars tut spezial e destillarias specificas. Ina destillaria tut speziala è en la Val Puschlav a Brusio. Ella è ina da las paucas che dastga producir grappa en Svizra. Grappa è in destillat extraordinari. Il num grappa è in num protegì e sto vegnir producì cun trester d’iva da l’Italia.
Pietro Misani è viticultur e brischavinars a Brusio. Sias vignas èn paucs kilometers davent da Brusio però da l’autra vart dal cunfin svizzer en la Vuclina (I). Uschia è el in dals paucs brischavinars svizzers che dastga far grappa en Svizra.
-
Bild 1 von 22. La controlla è severa. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 2 von 22. Il cudesch dal brischavinars. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 3 von 22. Era las buttiglias èn spezialas. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 4 von 22. Pietro Misani declara co far grappa. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 5 von 22. Differents magiels cun differentas grappas. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 6 von 22. Per mintga gust datti ina buttiglia. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 7 von 22. Destilat per far grappa. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 8 von 22. Fiasc cun grappa. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 9 von 22. Reglas da la Confederaziun. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 10 von 22. Trester davant la destilleria. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 11 von 22. Trester davant la destilleria. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 12 von 22. Emplenir la chaldera cun trester. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 13 von 22. Emplenir la chaldera cun trester. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 14 von 22. Svidar la chaldera. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 15 von 22. Svidar la chaldera. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 16 von 22. Svidar la chaldera. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 17 von 22. Pietro Misani en la destilleria dal 1888. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 18 von 22. Pietro Misani savura il destillat. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 19 von 22. Sagiar il destillat. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 20 von 22. Sagiar il destillat. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 21 von 22. Sagiar il destillat. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.
-
Bild 22 von 22. Il trester sin in camiun. Bildquelle: RTR/Anna Caprez.