
Il Chalandamarz a Lavin en Engiadina Bassa n'è betg finì la saira dal prim da mars. A Lavin cumenza la lavur per la «Mamma da Chalandamarz» a partir dals dus da mars. Alura ha numnadamain la mamma da l'uffant il pli pli vegl da la vischnanca l'incumbensa da cuschinar durant 6 dis la tschaina per tut ils uffants da scola. La tschaina per tut ils uffants tar la «Mamma da Chalandamarz» è tradiziun a Lavin dapi passa 100 onns. Quest onn è Eva Brunner la «Mamma da Chalandamarz».

Idea sociala
Pli baud ramassavan ils mats las mangiativas per las tschainas da Chalandamarz. Uschia pudevan era ils uffants da las famiglias pli paupras almain durant in'emna d'enviern mangiar avunda. Oz ramassan ils uffants raps per gidar da finanziar las tschainas da Chalandamarz.
Ils menus da Chalandamarz a Lavin
2 da mars | Ris da curry cun frtigs e salata | Dessert: chau-caramella |
3 da mars | Macaruns e charn manizzada cun buglia da maila | Dessert: in berliner |
4 da mars (avant il bal da Chalandamarz) | Hotdog e verdura cun sosa da dip | Dessert: in glatsch |
5 da mars | Buglia da tartuffels cun balinas da charn manizzada e carottas, salata | Dessert: turta da glatsch |
6 da mars | Charniez e pasta, salata | Dessert: crema da tschigulatta e vaniglia |
7 da mars | Fletta viennaisa e pomfrits | Dessert: morin |
quantitads: | pasta: radund 3 kilos, ris: tranter 2.5 e 3 kilos | per passa 40 uffants |
TR Telesguard 17:40