-
Bild 1 von 9. In mez computer:. Tar la meztga da chasa dad ozendi tutga er ina moderna maschina da far liongias. Bildquelle: RTR, Gion Gieri Flepp.
-
Bild 2 von 9. Avant da cumenzar cun la producziun da liongias èsi però da manizzar la tocca da charn. Bildquelle: RTR, Gion Gieri Flepp.
-
Bild 3 von 9. Suenter il manizzar suonda il maschadar... Bildquelle: RTR, Gion Gieri Flepp.
-
Bild 4 von 9. En la pasta per liongias vegnan er las spezarias che tscherts clients maschaidan sezs per la meztga da chasa. Bildquelle: RTR, Gion Gieri Flepp.
-
Bild 5 von 9. E lura vegni fatg liongias. cun la maschina moderna che lascha or mintgamai gist il dretg quantum pasta. Bildquelle: RTR, Gion Gieri Flepp.
-
Bild 6 von 9. Las lavurs èn scumpartidas:. Il bab fa las liongias e la figlia lia giu ellas. Bildquelle: RTR, Gion Gieri Flepp.
-
Bild 7 von 9. In tipic product da la meztga da chasa. èn las liongias da coier. Quellas vegnan serradas giu da mintga vart cun in giavun. Bildquelle: RTR, Gion Gieri Flepp.
-
Bild 8 von 9. Las liongias da coier. èn in product tipic da la meztga da chasa. Bildquelle: RTR, Gion Gieri Flepp.
-
Bild 9 von 9. Liongias setgas. na dastgan però er betg mancar. Bildquelle: RTR, Gion Gieri Flepp.
Il mazler da Glion Eros Bonolini è in dals mazlers che pratitgescha la «meztga da chasa moderna». Quai munta d'ina vart ch'er el na fa betg sez tut ils pass da la meztga. Bain organisescha el per exempel portgs ed elavura la charn, il mazzar na capita però betg tar el. Tar ses clients tutgan privats, indigens e turists, ma er ustarias, fin tar la categoria da gourmet che vulan porscher ils products dalla meztga da chasa.
Meztga da chasa en collavuraziun cun il mazler
Blers privats ed era purs che vulan far meztga da chasa na pon pervia da las prescripziuns betg pli far tut las lavurs a chasa. Saja quai lura perquai ch'i n'è betg lubì da tegnair be in portg u perquai ch'i chaschunass memia auts custs per endrizzar il local da meztga tenor la lescha.
Uschia è sa sviluppà cun il temps ina furma da collavuraziun tranter clients e mazler. Blers empostan la charn, fan sez a chasa la maschaida cun spezarias ed autras ingredienzas e laschan lura per exempel far il mazler las liongias ora da quella.
visita tar Bonolini
Eros Bonolini ha er constatà ch'i dettia adina daplirs che chattan recepts vegls dal tat u da la tatta. Quels vegnian lura e dumondan sch'els na pudessan betg empruvar ora quel en la mazlaria nua ch'i ha tut las maschinas ed er las ingredienzas.
RR actualitad 11:00