Siglir tar il cuntegn

Header

cuntegn

Surselva Reto Schmid - il retg dals pasterners

La curuna dals pasterners 2015 va quest onn a la pasternaria da Reto Schmid a Sedrun. Quai per sias ideas innovativas e ses engaschi extraordinari sin il sectur da la pasternaria.

L'Uniun svizra dals pasterners e confisiers renconuscha cun quest premi il foodlabel "La Conditoria Sedrun-Switzerland" da Reto Schmid, quai per sias ideas innovativas e ses engaschi extraordinari sin il sectur da la pasternaria. Il premi è dotà cun 20’000 francs ed è vegnì surdà per la quarta giada da l'uniun svizra da pasterners e confisiers.

La surdada dil premi la curuna dils pasterners per Marcel Schmid
Legenda: Da dretg: Beat Kläy, directur SBC; Nicole Emmenegger, gestiunaria SHV; Reto Schmid e Kaspar Sutter, president SBC mad

La giuria ch’ha elegi Reto Schmid per quest premi, ha ludà Schmid per ses engaschi da salvar la pasternaria era suenter che la NEAT ha bandunà la val Tujetsch. Cun ideas innovativas, gronda professiunalitad en il mastergn e talent haja el realisà ina lingia da producziun per far la pli pitschna turta da nusch dal mund. Per l’onn 2015 quinta Schmid da pudair producir 2-3 milliuns da quella turtas pitschnas. Las turtas paran da daventar in success mundial, en l’Austria e la Germania haja la pasternaria gia clientella. Cun repartiders en ils Stadis Unids da l’America, ed en ils Stadis Arabs è Schmid en contractivas.

Artitgels legids il pli savens