Mangiar ansiel da Pasca u betg – dumonda etica?

Ils ins mangian ansiel da Pasca sco tradiziun, ils auters laschan la detta. Il medem vala era per il mazlers. Per Gian Carlo Giovanoli tutga quai tar la professiun da mazzar ansiels. Riccardo Laudenbacher percunter na mazza or da principi nagins ansiels.

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Legenda da maletgs: Ils ansiels restan savens mo 2 mais tar la mamma avant ch'ir tar il mazler Keystone

Il tema para d’esser cuntravers. Entant ch'in mazler è da l’opiniun ch'i fiss meglier da laschar sin alp ina stad ils ansiels e l’auter persvas che quai fa nagut per la qualitad da la charn.

Gian Carlo Giovanoli da Stampa mazza mintg’onn radund 50 ansiels. Per el èsi cler, era sch'i tuna nausch, ansiels ston ins mazzar cun 2 pli tard 2 mais e mez. Suenter perda la charn valur. Quai en in temp ch'igl è difficil da vender la charn.

Da l'autra vart stat Riccardo Laudenbacher da La Punt Chamues-ch. El na dumogna betg da mazzar ansiels. Ina giada ha el stuì far quai en il giarsunadi, dapi lura n'ha el mai pli fatg e quai or da principi. El na saja betg persvas da la charn e quai na giaja betg perina cun sia etica.