Siglir tar il cuntegn

Header

cuntegn

Recept Grassins cun confitura

Quai è il recept preferì da Nicolas Pernet.

Quels grassins regordan mai a Nadal, l’atmosfera d’advent, las glischs e l’esser ensemen cun la famiglia.
Autur: Nicolas Pernet directur RTR
Nicolas Pernet, directur RTR
Legenda: Nicolas Pernet, directur RTR RTR

Metter a frestg: pasta 1 ura / biscuits 15 min.
Coier: 6-8 min.

Las ingredienzas

  • 250 g paintg
  • 125 g zutger
  • 2 tp zutger da vaniglia
  • 1 presa sal
  • 1 alv d‘ov
  • 350 g farina
  • ca. 200 g gelé u confitura d’uzuas nairas, froslas, oranschas, apricosas, ...

tp = tschadun pitschen

Pass per pass

  1. Metter il paintg en ina cuppa. Agiunscher il zutger ed il sal e maschadar la massa, enfin ch’ella è clera.
  2. Maschadar l’alv d’ov en la massa. Suenter agiuntar la farina e furmar ad ina pasta.
  3. Laschar la pasta cuvrida per circa 1 ura en la frestgera.
  4. Prender ora la pasta da la frestgera ca. 30 min. avant che elavurar la pasta.
  5. Purziunar la pasta e metter tranter in satget da plastic per zullar ora la pasta sin ina grossezza da 2mm.
  6. Furar or biscuits cun in diameter da 4 fin 5 cm. Tar la mesadad furar ina rusna amez il biscuit.
  7. Coier ils biscuits entamez il furn prestgaudà sin 200°C chalira sura/sut per 6–8 min. e laschar sfradentar

Emplenida

  1. Stgaudar il gelé /la confitura en ina padella e truschar fin che l’emplenida è glischa.
  2. Reparter sin ils funs (biscuits senza rusnas).
  3. Springir in zic pulvra da zutger sin ils viertgels e metter quels sin ils funs.

Artitgels legids il pli savens