Preparar: 30 min.
Levar: 1 h 30 min.
Coier: 25 min.
Las ingredienzas
per 6 animals
- 500 g farina alva
- 1/2 tp sal
- 125 g zutger
- 1 satget zutger da vaniglia
- 1 dl latg tievi
- 1 pachet levon sitg à 7 g
- 120 g margarina
- 1 ov
- 130 g quarc mez grass
- 1 tp paletscha da citronas
- 1 ov per stritgar si
Pasta da quarc
- bastunins da mandels
- ivas, p. ex. sultaninas ubain ivettas
- zutger granellus
Garnitura
tp = tschadun pitschen
Pass per pass
- Maschadar la farina, il sal, il zutger ed il zutger da vaniglia en ina cuppa. Furmar ina foppa entamez. Metter il latg ed il levon en la foppa e laschar star per in mument.
- Uschespert che las emprimas vaschiettas sa furman, agiuntar la margarina, l’ov, il quarc e la paletscha da citronas. Truschar tut, enfin ch’i dat ina pasta loma. Cuvrir la pasta e laschar levar ella per ca. 1 ura.
- Parter la pasta en 6 parts medem grondas. Furmar mintgamai cun ina part tl’animal giavischà. Decorar tenor plaschair cun bastunins da mandels ed ivas.
- Metter las figuras sin ina lastra cun palpiri da furnel e laschar levar danovamain per ca. 30 min.
- Prestgaudar il furn sin 180 grads (chalira sura e sut).
- Stritgar si pauc ov sin tut ils animals. Tenor plaschair garnir cun zutger granellus e metter en il furnel per 25 min.
Pasta da petta
Remplazzar la margarina cun paintg lom ed 1 pachet levon sitg correspunda a 20 g levon frestg.

Legenda:
Animals da pasta da quarc
Migusto
Recept sco PDF
Copyright e recept da Migusto