-
Bild 1 von 6. Sebastian Dönz sa fatschenta gia plirs decennis cun EM. Bildquelle: Federico Belotti.
-
Bild 2 von 6. La fermentaziun cuzza radund in'emna. Qua è da vesair il liquid cun timian ch'ins po baiver. Bildquelle: Federico Belotti.
-
Bild 3 von 6. Sebastian Dönz produecescha era EM ch'ins po baiver. Bildquelle: Federico Belotti.
-
Bild 4 von 6. EM datti er en questa furma da magliar per la muaglia. Bildquelle: Federico Belotti.
-
Bild 5 von 6. Dal professur giapunais ch'ha inventà EM èn cumparids divers cudeschs. Bildquelle: Federico Belotti.
-
Bild 6 von 6. Radund 200 purs dal Grischun èn clients tar Sebastian Dönz. Bildquelle: Federico Belotti.
Ils microorganissems effectivs EM, èn vegnids sviluppads dal professur Giapunais Teruo Higa. Dapi l’onn 1982 vegn questa metoda nizzegiada internaziunalmain. Il pur pensiunà Sebastian Dönz ha ditg envers RTR, ch’el haja fatg fitg bunas experientschas cun questa metoda. En tut haja el radund 200 clients da differentas professiuns, sco purs, apiculturs, pumiculturs e privats ch’han in iert.
La terra che vegnia tractada cun EM, daventia pli resistenta e pumera creschia meglier sch’ella vegnia tractada cun il liquid. Avant che quel è pront dovri ina fermentaziun da radund in’emna. Avant la fermentaziun vegn il liquid dals microorganissems effectivs, maschadà per exempel cun in liquid da melassa da channa da zutger.