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Grischun Central Tartuffels pli pitschens pervi da la chalira

Pervi da la chalira actuala datti quest onn tartuffels pli pitschens, ha ditg Marcel Heinrich, il manader da gestiun dal bain da bio Las Sorts a Filisur.

Cun quai ch’el ha regularmain bagnà las diversas plantaschas, quinta Marcel Heinrich dentant tuttina cun ina buna racolta, però cun ina paisa sut la media dals davos onns. Cun tartuffels pli pitschens n'haja el dentant nagins problems, perquai che ses tartuffels na stoppian betg correspunder ad ina tscherta grondezza, sco quai ch'igl è il cas tar l'industria gronda da tartuffels. I dettia perfin cuschiniers che prefereschian tartuffels pli pitschens u cun ina furma speziala.

Anc n'è betg tut cler

Il mument sajan quai supposiziuns sin basa da provas ch’el haja prendì or da la terra: «Tge grondezza e tge qualitad ch’ils tartuffels han lura propi, vesain nus pir cura che la racolta ha entschet», ha ditg Marcel Heinrich. Il bain puril Las Sorts da Filisur producescha en media radund 50 tonnas tartuffels da bio. Tar ses clients tutgan era cuschiniers da renum sco Andreas Caminada che maina l’ustaria Schauenstein a Farschno.

Cura che la plievgia manca ...

Cura che la plievgia manca ...

Qua chattais tut davart la setgira en il Grischun.

RR actualitad 17:00