Siglir tar il cuntegn

Tradiziun culinarica Panettone grischun en la citad veglia da Cuira

Dapi il 2013 ha Antonietta Buoncore ses bistro en stil sicilian. Sper ils menus dal di datti pastizarias. Il grond bestseller è il panettone. Quel fa la Taliana da 73 onns er en divers gusts. Tschigulatta, pistazia, apricosa, tradiziunal cun fritgs candids ed era cun «Röteli».

Il temp da Nadal è per la scheffa dal bistro «da mamma» il pli intensiv. Quants panettones che Antonietta Buoncore fa mintg'onn na sa ella betg. Ella è simplamain cuntenta sche tut las empustaziuns èn prontas.

Ils uffants spetgan sin Nadal per survgnir regals. Jau spetg sin Nadal per finir ils panettones.
Autur: Antonietta Buoncore possesura «da mamma»

Emprendì da far panettones ha Antonietta Buoncore d'in pasterner dal Tessin. El è vegnì a Cuira per mussar tut ed era crear anc in panettone tuttafatg spezial. In panettone grischun cun il gust da «Röteli». Quel han els fatg per onurar il Grischun.

Jau hai fitg gugent il Grischun ed il Grischun ha gugent mai. Perquai avain inventà il panettone da «Röteli».
Autur: Antonietta Buoncore possesura «da mamma»

Per far in bun panettone dovr'ins pazienza. 72 uras dura l'entir process. Suenter ch'il panettone è stà en il furn, ha el anc da pender per 12 uras cun il chau avant per che l'umiditad sa scumpartia regularmain.

Antonietta Buoncore e sia collavuratura Maria
Legenda: Antonietta Buoncore e la collavuratura Maria. RTR

Cun quai ch'ils panettones n'han naginas substanzas da conservar han ins da consumar ils panettones entaifer var in mais. Quai è la gronda differenza dals panettones d'industria. Quels vegnan per part gia fatgs l'avrigl per la vendita dal december.

RTR Magazin 12:00

Artitgels legids il pli savens