Siglir tar il cuntegn

Salmelin, poulet e gourmet Curdin Capeder: «Nossa puraria n'è betg in manaschi classic»

«Vatgas-mamma, ils vadels, 500 pulschains, ina tratga da salmelins e dus asens», uschia descriva Curdin Capeder da Valgronda, Cumbel en Lumnezia, ses manaschi puril. Per pudair vender lur products han Curdin e sia dunna Sarah fundà «Capeder Food», duas butias cun ina vasta schelta products agriculs.

Genuin ed indigen: «Capeder Food»

«Tut ha cumenzà cun ina frestgera ed ina bursa», sa regorda Curdin Capeder. Avant passa 10 onns ha Sarah Capeder lantschà il project, ina butia dal bain puril a Valgronda.
La dunna da 42 onns è oriunda da Burgdorf ed ha fatg la scola da puras per pudair sustegnair ses um Curdin sin tut ils secturs dal manaschi.

Dapi l'onn 2028 porscha la famiglia Capeder ina vasta schelta da products indigens a sia clientella tar la fiera emnila a Cuira, ma surtut era en la butia a Cuira. Tant la butia dal bain puril a Valgronda sco era quella a Cuira èn avertas set dis e da tuttas uras. (24/7)


Entant è la marca «Capeder Food» s'etablida en la capitala grischuna sco er a Valgronda en Lumnezia, nua Curdin Capeder e sia dunna Sarah mainan lur manaschi puril ensemen cun lur uffants Sarina e Gian Andri.

Sin il bain puril da Curdin e Sarah:

RTR ha pudì visitar la famiglia Capeder a Valgronda. Là capita fitg bler durant l'emna. En butia ma surtut el la cuschina da preparaziun.

Là vegnan elavurads tut ils products da charn e pesch e pulaster, ma era ina vasta variaziun da bizochels, flutgets e liongias sa chattan en las frestgeras da la butia. Per Curdin e sia dunna Sarah èsi impurtant da porscher buns products genuins e da buna qualitad a lur clientella.

Cun Curdin e Sarah Capeder avain nus discurrì davart las pli differentas lavurs, ma era davart il mangiar bain e gugent.

RTR Nossa cuschina 10:15

Artitgels legids il pli savens