Men Bisaz è stà 40 onns controllader da bulieus, perquai vegn el er numnà Men «Funghi». Suenter quatter decennis chala el e surdat ses job a Raffaele Greco ch'è er fascinà dals bulieus. El daventa nov controllader da l'Engiadina, Val Müstair e las Valladas dal sid.
Las premissas èn bunas
Dapi ils 11 d'avust èsi danovamain permess dad ir per bulieus en Grischun. Grazia a la plievgia intensiva ha cumenzà la stagiun fitg bain en tut las regiuns dal Grischun.
Per far gia ussa prognosas per il rest da la stagiun saja massa baud, manegia Raffaele Greco, spezialist da bulieus. Perquai che bulieus na dovran betg be plievgia, mabain era temperaturas agreablas. Quellas pon svelt sa midar di l'expert.
Tenor Men Bisaz, controllader da bulieus, datti radund 750 differentas sorts da bulieus en Engiadina. Da quels è radund in terz mangiabel, dus terzs pon chaschunar problems e na gustan e 14 èn perfin da tissi.
Perquai recumanda el da laschar controllar la racolta en in dals 12 centers da controlla en Grischun. Las controllas èn gratuitas.
Dapli davart las controllas
En Grischun valan las suandantas prescripziuns:
- 1.- 10. da mintga mais scumond da bulieus
- Max. 2 kg per persuna a di
- Max. 3 persunas pro gruppa
- Devastar aposta bulieus è scumandà